Laurista

137 – Vasemmistoliitto – Pirkanmaa. Olen Lauri Lindén, 21-vuotias Helsingistä Tampereelle muuttanut yhteiskuntatutkimuksen opiskelija. Valtakunnan politiikassa eduskuntavaalit ovat tulokasvaalini, mutta vaikuttamistyötä olen sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa tehnyt jo pidempään. Vaalityön ulkopuolelta minut on voinut nähdä twitterissä tai Ilta-Sanomissa, jossa tein vuoden ajan viikottaista väittelysarjaa “Uotila vs Lindén”. 

Politiikka vei minut mukanaan jo lapsena. 7-vuotiaana seurasin eduskunnan kyselytunteja mummoni kanssa. Varsinaisen lähtölaukauksen kiinnostus yhteiskunnalliseen muutokseen oli kuitenkin Arabikevät 2011. 

Vaikka olin vielä ihan lapsi, seurasin kansannousujen aaltoja lähes päivittäin. Poliittinen kiinnostukseni onkin lähtöjään kansainvälisistä tapahtumista ja historiasta. Ensimmäiset vasemmistolaiset vaikutteet sain kiinnostuksesta Latinalaisen Amerikan imperialismin täyteiseen historiaan.

Lopulta Suomen politiikka on vetänyt mukaansa. Eduskunnassa päätetään Suomen lyhyen ja ennen kaikkea pitkän aikavälin suunta. Jälkimmäinen on oleellista minulle nuorena. Minun sukupolveni on vasta ottamassa ensimmäisiä askeleitaan elämänpolulla. Mutta se millainen siitä polusta tulee päätetään jo nyt. Siksi haluan olla mukana sitä suuntaa muodostamassa. Hyvä poliitikko osaa katsoa Suomea ja maailmaa myös pitemmälle, kuin neljän vuoden vaalikauden päähän.

Suomi on hieno maa. Olemme kerran rakentaneet hienon hyvinvointivaltion. Nyt kriisien täyteisessä maailmassa meidän tulee rakentaa uusi, hyvinvointivaltio 2.0. Hyvinvointivaltion uuden mallin tulee perustua ekologiseen kestävyyteen, ja tästä seuraavan siirtymän tulee olla oikeudenmukainen kaikille. Eduskuntavaaleissa 2023 tämä tarkoittaa ennen kaikkea kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa ja talous-ja sosiaalipolitiikkaa, joka pitää kaikki samassa veneessä. Vain näin maamme voi jatkaa kunniakasta taivaltaan maailman kärjessä.